1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

 

baner pc 620x180

 

EasyDiscWO

Wydarzenia

Bezpłatne wydarzenie w ramach cyklu Seminariów Naukowych

„Od absyntu do Polskiej Wódki, czyli regionalne napoje spirytusowe” to temat wykładu dr hab. Marii Balcerek, prof. uczelni z Politechniki Łódzkiej. Pani profesor z Oddziału Łódzkiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, PTTŻ jest związana z Wydziałem Biotechnologii i Nauk o Żywności. Bezpłatne wydarzenie w ramach cyklu Seminariów Naukowych odbędzie się w środę 19 maja 2021 r. o godzinie 13:00. Wejście będzie możliwe poprzez platformę ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/85116309010

Od absyntu do Polskiej Wódki2021 1 Piotrowski

V SYMPOZJUM NAUKOWE „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości” 15 – 16 czerwca 2021 r.

Dla specjalistów – mikrobiologów przedstawiamy zaproszenie na dwudniowe sympozjum organizowane przez Katedrę Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Instytutu Nauk o Żywności, SGGW, a współorganizatorem jest Oddział Warszawski PTTŻ. V Sympozjum Naukowe pod tytułem: "Drobnoustroje i ich metabolity - mikroświat wielkich możliwości" zostanie zorganizowane w trybie on-line (bezpłatny udział) w dniach 15-16 czerwca 2021 r. Przeanalizować proponuję strony Sympozjum:

https://sway.office.com/5JGzyEd86uKpozod

Tematyka sympozjum ma się koncentrować wokół następujących zagadnień:
* procesy fermentacji w technologii żywności,
* procesy biosyntezy i biotransformacji mikrobiologicznej,
* metabolity drobnoustrojów w poprawie jakości żywności.

W V Sympozjum Naukowym przewidziano dwa rodzaj uczestnictwa:
czynne (osoba referująca) i bierne.

Marka Żatecky wprowadza nowy wariant piwa

Carlsberg Polska i jego marka Žatecký wprowadza nowość - piwo Žatecký Černý 3,8%, który swój smak i ciemnobrązową barwę zawdzięcza użyciu czterech rodzajów słodów oraz aromatycznego chmielu žateckiego.

Czytaj więcej...

Browar PINTA - piwa rzemieślnicze

Browar PINTA, w 10 rocznicę istnienia, zmienia logotyp i wygląd etykiet sztandarowych piw, w tym Ataku Chmielu, jednego z najpopularniejszych piw rzemieślniczych w Polsce. 

Proces transformacji zaczął się na początku maja i potrwa kilka tygodni.

129843 r0 940

Czytaj więcej...

XII Światowa Konferencja Malinowa 10-11 V w Lublinie

W dniach 10–11 maja br. odbędzie się XII Światowa Konferencja Malinowa IRO (Międzynarodowej Organizacji Malin). Ze względu na panującą pandemię Covid-19 będzie miała ona formułę on-line. W ten bezpieczny sposób organizatorzy chcą zapewnić uczestnikom możliwość poznania najświeższych informacji na temat rynku malin oraz wyzwań związanych z uprawą i przetwórstwem tych owoców.

Czytaj więcej...

Nowe trendy w produkcji proszków owocowych 2021

Wobec znanych trudności w czasach pandemii chcielibyśmy zaproponować udział w seminariach i wykładach proponowanych Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Pełna lista przedstawiona jest na stornie Internetowej: przez https://www.pttz.org/pl/aktualnosci/seminaria-on-line.html

Dla specjalistów z przemysłu owocowo-warzywnego szczególnie polecalibyśmy wykład w środę 21.04.2021 (o godz. 13.), przygotowany przez dr hab. inż. Annę Michalska-Ciechanowską, prof. z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu pt.: „Nowe trendy w produkcji proszków owocowych”. W 2020 r. Anna Michalska-Ciechanowska została wyróżniona m.in. w kategorii „Naukowiec przyszłości – badania podstawowe” / Polska Nagroda Inteligentnego Rozwoju. Po sukcesie w konkursie Alphorn Narodowego Centrum Nauki na badania proszków owocowych realizowanym wspólnie z prof. Wilfriedem Andlauerem z HES-SO Valais-Wallis University of Applied Sciences w Sion współtworzy nową rzeczywistości w tej strefie suszy owocowych. Dla szybszego włączenia się w grono słuchaczy sugerujemy nieco wcześniej, zalogować się na platformie ZOOM i zapisać sobie numer wydarzenia tj. Meeting ID: 852 5167 8336.
DP

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

engineering

moeschle

vimax

Ekomix

sitspoz