TECHNOLOGIE • PRODUKTY • JAKOŚĆ
4 Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej (A. Głowacki, J. Paszkot, J. Kawa-Rygielska)
18 Kodeks Praktyki AIJN (B. Groele)
21 Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce (B. Waszkiewicz-Robak)
RYNEK
8 Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera (ZPPP Browary Polskie)
9 Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów? (K. Grześkiewicz, O. Hrabia, A. Poreda)
13 Reguły deklarowania nazw innych kategorii napojów alkoholowych w znakowaniu piwa (P. Kalinowski)
26 Rynek owoców (P. Kraciński, L. Wicki)
29 Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.(T. Smoleński, Ł. Zaremba)
WYWIAD
16 Foodbuy.pl – sposób na kryzys? (M. J. Przegalińska)
30 Nowe ambitne cele w działaniach SITSpoż. (M. J. Przegalińska)
BIOPALIWA
17 Krajowa Izba Biopaliw: wierzymy w branżę, której bronimy (A. Stępień)
WYDARZENIA
25 Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach (M. J. Przegalińska)
32 XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester (D. Piotrowski)
35 XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
POŻEGNANIA
38 Prof. dr hab. Roman A. Grzybowski
SERWISY INFORMACYJNE
39 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
40 Wieści konopne (K. Bogacz)
TECHNOLOGIES • PRODUCTS • QUALITY
4 Potential of using unconventional microorganisms in brewing technology (A. Głowacki, J. Paszkot, J. Kawa-Rygielska)
16 AIJN Code of Practice (B. Groele, KUPS)
21 Kimchi – fermented vegetable delicacy with functional properties – an opportunity for the development of functional food in Poland (B. Waszkiewicz-Robak)
MARKET
8 From alcoholic lager to interest-free radler (ZPPP Browary Polskie)
9 Hard seltzer – new alternative for breweries? (K. Grześkiewicz, O. Hrabia, A. Poreda)
13 Rules for declaring the names of other categories of alcoholic beverages in beer labeling (P. Kalinowski)
26 Fruit Market P. Kraciński, L. Wicki)
29 Purchase prices of fruit and vegetables in the first quarter of 2022 (T. Smoleński, Ł. Zaremba)
INTERVIEW
16 Foodbuy.pl - a way to deal with the crisis? (M. J. Przegalińska)
30 New ambitious goals in the activities of SITSpoż. (M. J. Przegalińska)
BIOFUELS
17 National chamber of biofuels: we believe in the industry we defend (A. Stępień)
EVENTS
25 Frozen food industry conference organized by KSPOiW in Kielce
32 22th International Drying Symposium (IDS 2022) at Worcester (D. Piotrowski)
35 XIII National Scientific Conference Technologists of Fruit and Vegetable Processing in Zegrze
OBITUARY
38 Prof. dr hab. Roman A. Grzybowski
NEWS SET
39 Kaleidoscope of Beverage World (K. Bogacz)
40 Hemp News (K. Bogacz)
Autor za publikację artykułu w czasopiśmie naukowym „Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny” otrzymuje 20 pkt., zgodnie z Komunikatem Ministra Edukacji i Nauki z dn. 1 grudnia 2021 r. w sprawie wykazu czasopism naukowych i recenzowanych materiałów z konferencji międzynarodowych.