Numer 11/2013
Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy
RYNEK
1 Wczoraj, dziś i jutro polskiego jabłka (E. Makosz)
5 Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw (A.Ł.)
SUROWCE - TECHNOLOGIE - PRODUKTY
7 Opakowania dla nowoczesnego rynku ogrodniczego (T. Cąderek)
9 Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego (K. Gościnna, J. Czapski)
12 Owoce jagodowe – doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory. Cz. I. Owoce czerwone (K. Bogacz)
14 Jak „nie dać nabić się w butelkę” przy implementacji Lean w przemyśle przetwórczym (R. Osmoła)
16 Znakowanie napojów bezalkoholowych zawierających dodatki do żywności (J. Gajda-Wyrębek, K. Kuźma, A. Świtka)
19 FruitMax® i JuiceMax® firmy Chr. Hansen – apetycznie naturalne kolory bez numeru E
21 Nasze ekstrakty są inne niż wszystkie
WYDARZENIA
20 XXIII Ogólnopolska Konferencja Producentów Wód i Napojów (M. Przegalińska)
22 Piwne Pozytywy 2013. Branża piwowarska zaprezentowała bogactwo kultury piwnej
24 Drinktec - światowe targi dla sektora napojów umacniają się na pozycji lidera (M. Przegalińska)
26 EBS. Nie zawiedli faworyci, nie zabrakło niespodzianek (M. Suliga)
28 III Forum Technologii Browarniczych w Rzeszowie (M. Przegalińska)
30 Golden Beer Poland (R. Kowalczyk)
32 Polagra 2013 – edycja satysfakcjonująca (K. Oleksy)
FELIETON
18 Widziane z Wiejskiej (110) (T. Pokrywka)
SERWISY INFORMACYJNE
31 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
34 Innowacje w opakowaniach (A. Bogacz)
35 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
36 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)