1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 10/2012

10 2012
WYDARZENIA

1 WILD na Brau Beviale 2012. Koncepcja trendów w kategoriach wzrostowych
2 Porter Bałtycki na konkursie European Beer Star (A. Olkowski)
3 European Beer Star - najważniejszy europejski konkurs piw (M. Suliga)
7 Piwowarzy nie przewidują spektakularnej poprawy wyników branży (A.Ł.)
12 Stanowisko ZPPP/Kongresy, Konferencje, Sympozja
31 Polska Rada Winiarstwa - pozytywne efekty konsolidacji branży(A.Ł., M.P.)
JAKOŚĆ - TECHNOLOGIE
8 Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2 (A. Salamon)
10 Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 1) (M. Chołdrych)
16 Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych (J. Kolniak-Ostek, J. Oszmiański, A. Wojdyło)
24 Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze (M. Piotrowska)
26 Nowe wymagania dotyczące najwyższych dopuszczalnych poziomów dioksyn i polichlorowanych bifenyli w środkach spożywczych (P. Struciński)
32 Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina (A. Kunicka-Styczyńska)
RYNEK
14 Polska beneficjentem programu UE "Jablka każdego dnia" w Rosji i na Ukrainie (A.Ł.)
29 Handel zagraniczny owocami i warzywami mrożonymi w okresie 2009/2010-2011/2012 (B. Nosecka, A. Bugała)
30 Ceny skupu owoców i warzyw w III kw. 2012 r. (I. Strojewska, T. Smoliński, G. Stępka)
34 Problemy otoczenia konkurencyjnego i globalnego sektora bioetanolu w Polsce. Cz. 2. Potencjał produkcyjny i perspektywy jego rozwoju (A. Kupczyk, M. Kupczyk, J. Słoma, G. Redlarski)
FELIETON
37 Widziane z Wiejskiej (101) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
38 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
39 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
40 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz