1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 02/2012

2 2012
SUROWCE - DODATKI - TECHNOLOGIE

1 Zmiany załączników do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności (J. Gajda J. Jarecka, K. Kuźma, A. Świtka)
4 Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych (B. Waszkiewicz-Robak)
7 Stewia – naturalne słodzenie szansą dla konsumentów i producentów (A. Bogacz)
12 Guarana – dar od boga (K. Bogacz)
9 Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych (M. Janowicz, H. Kowalska, A. Lenart)
WYDARZENIA
14 Perspektywy rynku owoców jagodowych w Polsce – konferencja sadownicza(K. Oleksy)
21 European Beer Star 2011. Kto stoi w miejscu ten się cofa ... (M. Suliga)
23 50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 2) (M. Przegalińska)
26 Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (Część 1) – seminarium w IBPRS (K. Baranowski)
PODSUMOWANIE ROKU 2011
15 Zmniejszyć skutki recesji w branży sokowniczej – głównym celem KUPS (J. Pawlak)
15 Najważniejszym zadaniem branży sokowniczej – odbudowa bazy surowcowej (R. Ozimek)
16 Dobrowolny System Kontroli służy dobrej ocenie jakości polskich produktów sokowych (B. Pniak-Buła)
16 Trudny rok dla przetwórstwa i zamrażalnictwa owoców i warzyw (J. Danilczuk)
18 Branża przetwórstwa i zamrażalnictwa owoców i warzyw nauczyła się żyć w kryzysie (Z. Kacprzyk)
18 Stagnacja w przemyśle rozlewniczym naturalnych wód w opakowaniach i napojów bezalkoholowych (W. Rutkowski)
RYNEK
27 Quo vadis Europo, czyli perspektywy rozwoju gospodarczego Polski w związku z trudnościami strefy euro (L. Wiwała)
Z ŻAŁONEJ KARTY
20 Zbigniew Olobry
FELIETON
30 Widziane z Wiejskiej (97) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
31 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
32 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
III okł. Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz